Αρθρίτιδα στο χέρι

Με μια ματιά
Κόστος Επέμβασης

Η αρθρίτιδα στο χέρι μπορεί να οφείλεται είτε σε τραυματισμούς, είτε σε ρευματοειδείς παθήσεις είτε σε χρόνια επιβάρυνση. Ο στόχος των επεμβάσεων είναι η βελτίωση της κινητικότητας και η μείωση του πόνου.

Μάθετε Περισσότερα

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της επεμβάσεις για αντιμετώπιση της αρθρίτιδας στο χέρι μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.



    Περιγραφή

    Οι αρθρώσεις της άκρας χειρός προσβάλλονται συνήθως πρώτες σε περίπτωση ρευματοειδούς αρθρίτιδας, προκαλώντας πόνο και αγκύλωση, καθώς καταστρέφεται ο αρθρικός χόνδρος και αυξάνεται η τριβή κατά την κίνηση. Ωστόσο οι αρθριτικές παθήσεις στο χέρι εμφανίζονται και χωρίς την παρουσία ρευματοειδούς αρθρίτιδας, με επικρατέστερη την αρθρίτιδα γύρω από το τραπεζοειδές οστό, το οποίο βρίσκεται στη βάση του αντίχειρα. Είναι μια πάθηση η οποία εμφανίζεται κυρίως σε γυναίκες άνω των 50, με πόνο και αδυναμία κίνησης του αντίχειρα και η ακτινολογική επιβεβαιώνει τη διάγνωση.

    Η συνήθης προτεινόμενη θεραπεία είναι η ακινητοποίηση, η οποία βελτιώνει προσωρινά τα συμπτώματα, καθώς και η έγχυση κορτιζόνης ενδοαρθρικά, που βελτιώνει το πόνο για περίπου 3-6 μήνες. Ωστόσο η θεραπεία αυτής της πάθησης είναι χειρουργική. Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται με την πλαστική αποκατάσταση της άρθρωσης με τη χρήση τενόντων του καρπού, ώστε να μην περιορίζεται η κινητικότητα του αντίχειρα. Το χειρουργείο αυτό γίνεται με γενική ή με στελεχιαία νάρκωση του χεριού και η αποθεραπεία διαρκεί 3-4 εβδομάδες.

    Άλλες αρθριτικές παθήσεις του χεριού είναι αυτές του καρπού, οι οποίες εμφανίζονται κυρίως μετά από κατάγματα του σκαφοειδούς ή από ρήξεις συνδέσμων του καρπού. Σε αυτές τις περιπτώσεις προηγείται αρθροσκοπική διερεύνηση του καρπού, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής βλάβη και στη συνέχεια ακολουθεί είτε απλή απονεύρωση του καρπού, προκειμένου να μειωθεί ο πόνος, είτε χειρουργική αποκατάσταση της άρθρωσης, με τη μορφή μερικής αρθρόδεσης, ολικής αρθρόδεσης είτε αρθροπλαστικής.

    Μια άλλη μορφή αρθρίτιδας είναι αυτή που εμφανίζεται στα δάκτυλα, ως αποτέλεσμα ρευματοειδούς αρθρίτιδας, είτε μετά από τραυματισμούς στο επίπεδο της άρθρωσης. Εδώ προτείνεται ανάλογα με την άρθρωση, το βαθμό αλλίωσής της, το δάκτυλο και τις δραστηριότητες του ατόμου είτε αρθρόδεση, είτε πλαστική αποκατάσταση, με χρήση αυτόλογων ή ξένων υλικών, όπως προθέσεις σιλικόνης.

    Αφήστε μια ερώτηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    fly in

    Fly in πλαστική

    Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

    virtual consultation

    Virtual Consultation

    Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly in.

    To get in touch with us, please fill out the contact form below.

      Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..