Μετά από έγκαυμα

Με μια ματιά
Μάθετε περισσότερα

Η πρώτη αντιμετώπιση των εγκαυμάτων, ιδιαίτερα από δευτέρου βαθμού και πάνω, θα πρέπει να αφήνεται στα χέρια των ειδικών, προκειμένου να αποφεύγονται μελλοντικά προβλήματα. Σε περιπτώσεις μεταεγκαυματικών προβλημάτων, μπρούμε να διορθώσουμε τόσο την αισθητική εικόνα, όσο και τη λειτουργικότητα, όπου υπολείπεται.

Μάθετε Περισσότερα

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της επεμβάσεις μετά από έγκαυμα μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.



    Περιγραφή

    Το έγκαυμα, όπως και κάθε άλλος ανοιχτός τραυματισμός αφήνει ουλές, οι οποίες άλλοτε δημιουργούν δυσμορφίες και άλλοτε έχουν λειτουργικές συνέπειες, όπως μείωση του εύρους κίνησης των άκρων, του λαιμού, του προσώπου κτλ. Στις περιπτώσεις αυτές κρίνουμε απαραίτητη την άρτια ενημέρωση του παθόντος, όσον αφορά τις δυνατότητες αποκατάστασης, είτε αυτή είναι με μεταμόσχευση δέρματος, τη χρήση matrix κολλαγόνου, τη διαστολή και μεταφορά δέρματος με ειδικούς διαστολείς, τη χρήση τοπικών κρημνών ή με πλαστική Ζ, την ελεύθερη μεταφορά ιστών ή και με τη χρήση ειδικών ορθοπεδικών συστημάτων.

    Αυτές και άλλες λύσεις είναι χρήσιμα εργαλεία για τις επανορθωτικές επεμβάσεις, τα οποία μπορούν ανάλογα με την περίπτωση να εφαρμοστούν ή και να συνδυαστούν, ώστε να βελτιωθεί σημαντικά το επίπεδο ζωής του εγκαυματία. Οι δυνατότητες επέμβασης και οι ιδιαιτερότητες του κάθε εγκαύματος είναι θέματα τα οποία πρέπει να συζητούνται εκτενώς, ώστε να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του ασθενή. Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας ηλεκτρονικά, συνάπτοντας και φωτογραφίες, ώστε να κάνουμε έναν πρώτο προγραμματισμό της περεταίρω θεραπείας.

    Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση σοβαρού εγκαύματος;

    Τα εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού είναι τραυματισμοί που θα πρέπει να θεραπεύονται στην οξεία τους φάση σε εξειδικευμένα κέντρα, διότι είναι σοβαροί και πολλές φορές θανατηφόροι τραυματισμοί, ακόμα και στα χέρια έμπειρων πλαστικών χειρουργών.
    Συχνές ερωτήσεις F.A.Q.

    Κατά την παιδική ηλικία είχα καεί με βραστό νερό στο στήθος και την κοιλιά. Η ουλή είναι ακόμα εμφανή και μερικές φορές τραβάει. Τι μπορώ να κάνω εκτός από χειρουργείο;

    Ουλώδεις πλάκες μετά από έγκαυμα μπορούν να βελτιωθούν με το Intracel το οποίο διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και μαλακώνει ως ένα βαθμό την ουλή. Να αναφερθεί ότι η περιοχή του δέρματος που έχει καεί στο παρελθόν θα πρέπει πάντα να χρίζει ιδιαίτερης φροντίδας, δηλαδή να προστατεύεται από την ηλιακή ακτινοβολία και να διατηρείται ενυδατωμένη. Σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να γίνει θεραπεία με φύλλα ή gel σιλικόνης.

    123 Απαντήσεις

    1. Είχα καεί από βραστό νερό έχουν πέσει οι πετσες δεν ποναω και τόσο πολύ είναι όμως λίγο κόκκινο στην θάλασσα μπορώ να μπω?

      1. Οι περιοχές μετά από έγκαυμα 2ου βαθμού, όπως συνήθως μετά από βραστό νερό είναι πολύ ευαίσθητες και χρειάζεται για έναν χρόνο αυστηρή προστασία από τον ήλιο. Αυτό σημαίνει μπάνιο μόνο με αντηλιακή προστασία. Ο κίνδυνος έκθεσης στον ήλιο αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης μελανώματος και ακανθοκυτταρικού καρκίνου, καθώς επίσης είναι πολύ πιθανό η περιοχή να εμφανίσει μόνιμη δυσχρωμία.

    2. Καλησπέρα .
      Έχω καεί απο δύο χρονών παιδί με καύτο νερό δεν πονάω δεν εχω κανένα πρόβλημα . Τώρα που είμαι 26 σκεύτομαι να κάνω με λέιζερ τι πιστεύεται θα πετύχει ?

      1. Πιθανότατα με το laser να βελτιωθεί λίγο η ουλή, εφόσον είναι ανώμαλη η επιφάνεια, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα προβλέψιμο και μετρήσιμο.

    3. Εχω πάθει έγκαυμα δευτερου βαθμου μετριου πάχους βαθύ στη γάμπα μετα απο αυστηρη θεραπεια εχει επουλωθει πληρως μεσα σε 25 μέρες ωστόσο αισθητικά το αποτέλεσμα ειναι δυσάρεστο τι μπορώ να κάνω για την εξαφανιση του η τουλαχιστον τη σοβαρή μείωση. Υπάρχει κάποια θεραπεία με laser , ή έστω κάτι άλλον πλην της μόσχευσης δερματος ;;; Αυτή τη στιγμή βάζω αναπλάστική κρέμα .

      1. Εφόσον έχει περάσει ένα εξάμηνο από το έγκαυμα, μπορεί να γίνει κάποια διορθωτική παρέμβαση, όπως με laser. Εάν είναι ακόμα σε πιο πρώιμη φάση, βοηθούν οι κρέμες και τα επιθέματα σιλικόνης.

    4. Εχω παθει εγκαυμα 2ου βαθμου στον αστραγαλο τωρα βρισκομαι στην αναρρωση η πληγη θελει ελαχιστα για να κλειαει ομως το πρηξιμο στο ποδι δεν υποχωρει.. πως πρεπει να το διαχειριστω; μπορω να γυτισω στηνν δουλεια;

      1. Το πρήξιμο στο πόδι πιθανότατα συνηγορεί σε κάποια μόλυνση του εγκαύματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις καλύτερα να απευθυνθείτε σε κάποιον πλαστικό χειρουργό.

    5. Καλημέρα σας. 30/9, μετά από επίσκεψη για αποτρίχωση με laser στα πόδια, κάηκαν τα πόδια μου -κυρίως από το γόνατο κ κατω- δημιουργήθηκαν φουσκάλες με πύον κ μετά από 1μήνα συνεχής επαλλειψης με κρέμες που μου σύστησε δερμ/γος έφυγε η καφέ επιφάνεια κ έμειναν σημάδια λευκά. Πώς ν αντιμετωπίσω την δυσχρωμια; Ευχαριστώ

      1. Η δυσχρωμία μετά τα εγκαύματα 2ου βαθμού συνήθως υποχωρεί από μόνης της, αν και χρειάζεται 6 μήνες μέχρι και 2 χρόνια για να επανέλθει. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται απόλυτη προστασία από τον ήλιο για 2 χρόνια.

      2. Υπάρχει κάποια θεραπεία που μπορώ να ακολουθήσω ή κάποια επεμβατική μέθοδο και θα μπορούσα να ξανακάνω laser στα σημεία που δεν έχουν πρβλ δυσχρωμιας; Σας ευχαριστώ πολύ!

      3. Μπορείτε να κάνετε laser στις περιοχές που δεν έχουν δυσχρωμία. Για τις βλάβες δε συνίσταται κάποια θεραπεία.

    6. Εκανα λέιζερ στις περιοχές: προσωπο, μασχαλες & μπικίνι..μετα απο 10 λεπτά ενοιωσα έντονο κάψιμο, οι περιοχές κοκκινισαν και ειχα φρικτούς πονους καψίματος εσωτερικά ειδικά στην περιοχή του μπικίνι. Τι μπορω να κάνω?

      1. Πιθανότατα πρόκειται για κάποιο έγκαυμα των περιοχών αυτών. Εάν δεν έχουν βγει φουσκάλες, μια απλή περιποίηση με Bepanthol είναι αρκετή

    7. Γεια σας καηκα την δευτερα 11/6 απο λερι αποτριχωσης και εχει φυγει επιδερμίδα. Το σαββατο 16/6 μπορω να μπω στη θαλασσα και αν οχι μετα απο ποσο καιρο μπορω να μπω. (Το εγκαυμα ηδη εχει κανει κρουστα και πλεον ειναι σαν μια απλη πληγη)

      1. Εφόφον έχει κρούστα πάνω στην εγκαυματική επιφάνεια σημαίνει ότι πιθανότατα είναι δευτέρου βαθμού. Για να μη μείνει ουλή ή δυσχρωμία θα πρέπει να αποφύγετε τον ήλιο για όλο το καλοκαίρι ή να λαμβάνετε τα απαραίτητα μέτρα για προστασία

    8. Καλησπέρα γιατρέ, ο σύζυγος μου μηχανικός αυτοκίνητων έπαθε έγκαυμα β βαθμού σήμερα. Έσκασε μια άδεια δεξαμενή αερίου μπροστά του. Χέρια και πρόσωπο έχουν φουσκάλες με υγρό. Είναι νοσοκομείο αλλά πήραμε και την flamigel. Πως μπορώ να τομ φροντίσω από αύριο στο σπίτι? Ευχαριστώ εκ των προτέρων

      1. Εφόσον υπάρχουν φουσκάλες, ιδανικά θα πρέπει να καθαριστούν και να γίνει κλειστή επίδεση για 1 εβδομάδα περίπου. Στο πρόσωπο μπορεί να μείνει το έγκαυμα ανοιχτό. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μην υπάρχει επαφή με νερό για 4-5 μέρες τουλάχιστον. Η flamigel θεωρείται κάπως ξεπερασμένη, εναλλακτικά είναι προτιμότερη η Bepanthol.

    9. Καλησπέρα σας. Πριν από 1 χρόνο με έκαψαν με laser μετά από αποτρίχωση στην περιοχή του άνω χείλους.
      Το έγκαυμα ήταν αριστερά και δεξιά των χειλιών. Το ένα εκ των δύο υποχώρησε μετά από 3 εβδομάδες, από την άλλη όμως πλευρά έχει μείνει ένας λεκές. Μετά από 1 χρόνο υπάρχει η πιθανότητα να φύγει;
      Σας ευχαριστώ.

      1. Δυστυχώς η δυσχρωμία που μένει μετά από έγκαυμα σε αυτήν την περιοχή υποχωρεί δύσκολα. Καλό θα ήταν να ξεκινήσετε κάποια λευκαντική θεραπεία μετά το καλοκαίρι και επίσης χρειάζεται πλήρη κάλυψη από τον ήλιο προκειμένου να μην επιδεινωθεί.

    10. Giatre exw kaei sta podia kiriws apo to gonato kai panw apo laser edw kai 2 xronia peripou. Gia 1 xrono evaza kremes leukantikes anaplasis kai oti m sinistousan i giatroi pou pigaina. Twra ston 2o xrono to exw afisei entelws apla prosexw apo ton ilio. Ton prwto kairo itan poli kokkina ta simadia ekanan fouskales meta krousta kai twrata simadia einai se kafe xrwma auti ti stigmi. Iparxei periptwsi na e3afanistoun entelws? Euxaristw ek twn proterwn.

    11. Είμαι 16 χρονών και θέλω να αρχίσω με το ότι όταν ήμουν ενός έτους έπαθα έγκαυμα 2ου βαθμού αλλά υπήρχαν σημεία και με 3ου βαθμού. Τώρα που έχω φτάσει 16 θα έλεγα πως έχω αρκετά μεγάλο πρόβλημα με αυτό και θα ήθελα να μου πείτε στα πόσο χρονών θα μπορώ να κάνω μια επέμβαση με λέϊζερ; τώρα έχει μείνει ένα αρκετά μεγάλο σημάδι από το στήθος μέχρι το στομάχι.

      1. Η διόρθωση της εγκαυματικής επιφάνειας μπορεί να αντιμετωπιστεί με διάφορούς τρόπους, χειρουργικούς και μη. Η θεραπεία με laser μπορεί να ξεκινήσει και σε μικρή ηλικία, ενώ για τις χειρουργικές παρεμβάεις συνήθως περιμένουμε να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη.

    12. Καλησπερα γιατρε
      Πριν 1 μηνα επαθα χημικο εγαυμα απο χρηση αποσμητικου. Δερματολογος μου συνεστησε χρηση κορτιζονουχας αλοιφης. Οι κοκκινιλες εκει που υποχωρουν εμφανιζονται παλι. Δυσκολευομαι και λογω καλοκαιριου.
      Εχετε να μου προτεινετε κατι αλλο;

      1. Εφόσον σας έχει αναλάβει κάποιος άλλος συνάδελφος, καλό είναι να ακολουθήσετε τις συμβουλές του γιατί σίγουρα έχει καλύτερη εικόνα της δικιάς σας περίπτωσης. Επειδή το χημικό έγκαυμα από αποσμητικό είναι σπάνιο, καλύτερα επικοινωνήστε και με την εταιρία που παρασκευάζει το αποσμητικό για να σας προτείνουν ενδεχομένως κάποια άλλη θεραπευτική αγωγή.

    13. Καλημέρα σας έχω έγκαυμα τρίτου βαθμού στο μισό μου πρόσωπο από μικρό παιδί στην ηλικία 4 ετών κάηκα και ύστερα πήγα στο νοσοκομείο για θεραπεία. Πλέον είμαι 22 και έχω το έγκαυμα στο μισό μου πρόσωπο είναι σκούρο και φαίνεται ότι είναι καμένο. Θα μπορούσα να κάνω πλαστική?; τι θα μου προτείνατε εσείς.

      1. Μπορούν να εφαρμοστούν πολλές διαφορετικές μέθοδοι βελτίωσης των ουλών, χειρουργικές ή μη. Για κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να το εκτιμήσουμε από κοντά

    14. Καλησπέρα!εχω έγκαυμα πρώτου βαθμού από ήλιο γύρω από το στήθος σαν γραμουλλα!βαζω κρέμα που μου σύστησε δερματολόγος!θα φυγει η θα μου αφησει τιποτα;

      1. Εφόσον πρόκειται για έγκαυμα πρώτου βαθμού (χωρίς δηλαδή φουσκάλες), το πιο πιθανό είναι ότι δε θα μείνει σημάδι. Επιβάλλεται απόλυτη προστασία από τον ήλιο για όλο το καλοκαίρι.

    15. Καλησπέρα σας. Πριν από έξι μηνες έκανα μια δερμοαποξεση στο πρόσωπο. Την πρώτη μέρα κοκκινησα πολύ στο μάγουλο. Έβαζα συνέχεια κρεμα ενυδατικη και την επόμενη έγινε κακαδακι που σε μερικές μέρες έπεσε. Είχα ένα κόκκινο σημάδι. Τώρα πια έχει μειωθεί αρκετά άλλα δεν έχει φύγει τελείως. Βάζω αναπλαστικη κρεμα ακόμα. Τί μπορώ να κάνω? Θα φύγει ποτέ?

    16. Καλησπέρα ,

      Μετά από χημικό peeling σε δερματολόγο στο πρόσωπο μου εμφανίστηκαν δυο συμμετρικά εγκαύματα. Στην αρχή ήταν πολυ έντονα (χωρίς φουσκάλες ) αλλα κόκκινα και πολυ άσχημα αισθητικά. Μετα από 6 μήνες και με πολλές αναπλαστικες κρέμες αντηλιακή προστασία και κρέμες για δισχρωμιες ειναι πολυ καλύτερα αλλα φυσικά φαίνονται πολυ ακομη . Ποσο καιρό θα πρεπει να περιμένω μέχρι να εξαφανιστούν ; Η δημιουργία παναδας ειναι πιθανή ;

      1. Το πιθανότερο είναι ότι θα υποχωρήσουν τα σημάδια, αν και μπορεί αν πάρει και πάνω από εναν χρόνο. Εάν όχι, μπορεί να γίνει κάποια επιπρόσθετη θεραπεία για να βελτιωθεί η εικόνα.

    17. Γεια σας, κάηκα με καυτό νερό στο μπάνιο μου. Εικόνα: https://ibb.co/dmJWt9

      Το φαρμακείο μου έδωσε IALUSET PLUS CREME. Την έβαλα μετά από 2 ώρες που έπαθα το έγκαυμα (χωρίς να έχω φουσκάλες). Μετά από 5 ώρες εμφανίστηκαν οι φουσκάλες. Πέρασαν είδη 15 ώρες, ο πόνος υποχώρησε αρκετά και συνεχίζω να βάζω κρέμα.

      Τι να κάνω? Να σπάσω με αποστειρωμένη βελόνα (ένεσης) τις φουσκάλες και να βάλω κάποια άλλη κρέμα ή αντισηπτικό σπρέι όπως betaisodona ή octenisept και να καλύψω την περιοχή με IALUSET PLUS ΓΑΖΑ?

      Αν ναι, πόσο καιρό να κρατήσω την γάζα στο πόδι μου? η γάζα πρέπει να αλλάζει? Νερό μπορεί να πάει στο πόδι μου?

      Παρακαλώ συμβουλέψτε με !

      Ευχαριστώ!

    18. Καλησπέρα. Όταν ήμουν 1 μηνός κάηκα με ζεστό νερό στην περιοχή των γλουτων. Είναι εμφανή τα σημάδια και θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει τρόπος να βελτιωθούν. Χειρουργικός ή μη. Ευχαριστώ πολύ.

      1. Κάποιες δερματικές αλλοιώσεις μετά από έγκαυμα μπορούν να αντιμετωπιστούν είτε χειρουργικά, είτε με laser. Για περισσότερες λεπτομέρειες θα πρέπει να εξεταστούν οι περιοχές από κοντά.

    19. γεια σας απο κατι σαν laser αναπλασης δε ξερω πως εγινε επειδη μου ειχαν βαλει gel sto miso proswpo mhpws bghke ekeinh thn wra ektos tou gel ti na pw..eida meta ena san fouskwmataki den htan oute kokkino oute tipota sto xrwma mou kanonika oute htan ugro h kati tetoio apla ligo anaglufo den me ponuse mono an to kounousa k to peiraza..auta meta upoxwrhsan ligo me mia krema apla den exw katalabei ti eidous htan kai an tha ephrease kai thn anaplash pou hthela h thn kathusterhse..:/isws na xei mikrunei ligo alla den exei allaksei polu exei peripou 1 mhna euxaristw..:)

      1. Καλό θα ήταν να απευθυνθείτε στον ιατρό που εφάρμοσε τη θεραπεία, ο οποίος γνωρίζει τον τύπο του laser που χρησιμοποιήθηκε και μπορεί να βοηθήσει καλύτερα

    20. Καλησπερα,γιατρε με εκαψε με την μασια στο προσωπο(μετωπο) η κομμωτρια μου.Εχω εγκαυμα 2ου βαθμου μικρου μεγεθους και πλεον εχει πεσει η κρουστα και εχω μια πληγη χωρις ιδιαιτερα υγρα!Μου ειπαν πως μπορει να κανει και εναν χρονο να επανελθει ενω φοραω την αναπλαστικη κρεμα
      Ισχυει?

      1. Δυστυχώς τα εγκαύματα μπορούν να αφήσουν σημάδια αλλά και δυσχρωμίες του δέρματος για περισσότερο από έναν χρόνο. Μέχρι να πέσει η κρούστα η αναπλαστική δε βοηθάει. Σημαντικό είναι να υπάρχει διαρκής αντιηλιακή προστασία για τον επόμενο χρόνο

    21. Γεια σας
      Πριν 2 μέρες κάηκα από τσιγάρο στο μέτωπο. Δεν έχει κάνει φουσκάλες, μόνο μια λεπτή κρούστα, η οποία μαλακώνει και βγάζει λίγο πύον κάθε φορά που βάζω την flogo calm cream που μου συνέστησε ο φαρμακοποιός. Χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο εκτός της κρέμας; Πιστεύετε πως θα αφήσει σημάδι;
      Ευχαριστώ

    22. Καλησπέρα σας ! Πριν από 4 μέρες άρπαξε η κατσαρόλα και κάηκα στο μέτωπο , έχει φύγει αρκετό δέρμα από το μέτωπο , επειδή έχω ανησυχήσει αρκετά, πιστεύετε ότι θα βάλει άλλο δέρμα πάνω και δεν θα μείνει έτσι ; Από τότε που κάηκα χρησιμοποιώ την Madecassol! Ευχαριστώ

      1. Στο πρόσωπο σπάνια χρειάζεται μοσχεύματα, εκτός εάν πρόκειται για εγκαύματα 3ου βαθμού. Καλό θα ήταν σε κάθε περίπτωση να επισκεφθείτε κάποιον εκπαιδευμένο πλαστικό χειρουργό για να σας συμβουλέψει.

    23. Γειά σας
      Πριν από περίπου 1 μισή μήνα κάηκε ο μικρός μου γιος 1 έτους έπεσε η σούπα πάνω στον ώμο του στην πλάτη κ σε όλο το αριστερό χέρι… Έχει σημάδια κόκκινα τι κρέμα να του πάρω για να μην του αφήσει σημάδια και να ρωτήσω αν θα του μείνουν τελικά σημάδια γιατί οι πιο πολλοί μου λένε ότι δεν θα του μείνουν τα σημάδια.

      1. Εξαρτάται από το έγκαυμα. Εάν είναι 2ου βαθμού (2Α για την ακρίβεια), το πιό πιθανό είναι ότι θα μείνει μια δυσχρωμία ή μια ερυθρότητα μέχρι και 2 χρόνια. Σπάνια μένει σημάδι στα παιδιά.

    24. Γεια σας , είχα ενα εγκαυμα απο αποτριχωση στο μουστακι . Έχει φύγει όμως έχει μείνει κάπως ένα σημάδι σαν ένα χρώμα πιο έντονο από το πρόσωπο το υπόλοιπο. Τι μπορω να κάνω ;

      1. Στην περίπτωση αυτή το πιο σημαντικό είναι να προφυλαχτεί η περιοχή από τον ήλιο προκειμένου να μη μείνει έντονη δυσχρωμία. Αυτό σημαίνει μόνιμη προστασία με αντηλιακό ακόμα και σε συννεφιασμένες ημέρες για το επόμενο εξάμηνο.

    25. Καλησπέρα σας, χθες χρησιμοποίησα μια λευκαντική κρέμα προσώπου. Για να την δοκιμάσω έβαλα μια ποσότητα στο μάγουλο μου, ύστερα απο κανα 5-10 με έκαιγε με αποτέλεσμα να την αφαιρέσω. Οταν την αφαίρεσα ήταν κατακόκκινο, αμέσως έβαλα κεραλοιφη. Τωρα ειναι η δεύτερη μερα και εχει γινει ροζ με λίγη κρουστά σε κάποια σημεία, πιστεύετε οτι θα αφήσει σημάδι;
      Ευχαριστώ

      1. Πιθανότατα θα μείνει μια δυσχρωμία. Η συμβουλή μου είναι αυστηρή προστασία της περιοχής από τον ήλιο για όλο το καλοκαίρι.

    26. καλησπερα σας εδω και 10 μερες εχω εγκαυμα στο τατουαζ μου απο λειζερ που πηγα σε ινστιτουτο και το εκανα με εστειλε σε πλαστικο χειρουργος με αποτελεσμα να παθει μολυνση να βγαζει πυον πηγα σε δερματολογο μμου εδωσε αντιβιωση και αλοιφη αλλα δεν εχω δει εδω και 6 μερες διαφορα σε κατι. τι πρεπει να κανω> αυτο πρεπει να μου το καθαρισει γιατρος για να περασει?

      1. Εφόσον έχει εικόνα μόλυνσης χρειάζεται πιθανότατα χειρουργικό καθαρισμό προκειμένου να μπορεί να επουλωθεί. Καλύτερα να απευθυνθείτε σε κάποιον έμπειρο πλαστικό χειρουργό.

    27. Καλησπέρα. Ακριβώς πριν έναν χρόνο καηκα 63 % στο σωμα μου (εγκαύματα 3ου κ 4ου βαθμού). Η επουλωση κ όλη η διαδικασία αποκατάστασης πηγε στον πρώτο.χρονο περιφημα. Κανεις δεν πιστεύει το πως αντέδρασε ο οργανισμός μου!! Γνωρίζω πως έχω αλλο ν έναν χρόνο μπροστά μου ωσότου να τελειώσει η διαδικασία επούλωσης. Το ερώτημα μου είναι αν μπορώ να κάνω βραδινό μπανάκι στη θάλασσα. Θα βοηθήσει το θαλασσινό νερό στην επούλωση ή θα το επηρεάσει αρνητικά;; αν κάνει καλό να το αφήνω να ψήνει το δερμα; Ή να το ξεβγαζω; επίσης θέλω να μπω στη διαδικασία του prp κάποια στιγμή από Σεπτέμβρη. Αναλαμβάνετε;;

      1. Για το βραδινό μπάνιο δεν υπάρχει κάποια αντένδειξη, όσο για το αλάτι, μάλλον δε θα επηρεάσει καθόλου την επούλωση αν και αυτό είναι κάτι υποκειμενικό. Όσο για το PRP, μπορούμε να αναλάβουμε τις θεραπείες όπως και πολλές άλλες προκειμένου να μειωθούν οι ουλές.

    28. Γεια σας,πριν 2 ημέρες έπαθα ηλιακό έγκαυμα στο προσωπο.Την δεύτερη μέρα εμφάνισα ασπρα μικρά σπυράκια στην περιοχή που καήκα.Να τονίσω ότι πριν 1,5 χρόνο έκανα θεραπεία ακμής με χάπια.Ποια είναι η αιτία και πως μπορώ να το αντιμετωπίσω;

      1. Καλό θα ήταν να απευθυνθείτε στο δερματολόγο που σας χορήγησε τα χάπια για τη θεραπεία ακμής ώστε να σας ενημερώσει για τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες του φαρμάκου.

    29. Γεια σας, εγω εκανα με λειζερ θεραπεια για πανναδες και επαθα εγκαυμα στο προσωπο ,συγκεκριμενα περιοχη πιο κατω απο τα ματια, πριν 6 μηνες. Εχω παει δερματολογο και στην αρχη εβαζα κορτιζολη αλοφη και τωρα λευκαντικη, ομως δεν εφυγε. Φαινετε σαν τεραστια πανναδα. Υπαρχει αλλος τροπος να φυγει;;;

      1. Συνήθως μετά από τέτοιου είδους εγκαύματα δημιουργείται μια μεταφλεγμονώδης υπερμελάχρωση, η οποία είναι αρκετά ανθεκτική σε λευκαντικές. Χρειάζεται συνεχή προστασία από τον ήλιο για όλο το καλοκαίρι και σε περίπτωση που δεν υποχωρήσει μπορούν να γίνουν κάποιες εξειδικευμένες θεραπείες προκειμένου να μειωθεί, πάντα βέβαια μετά το καλοκαίρι.

    30. Γεια σας! Πριν από λίγες ημέρες κάηκα στον μηρό από laser για αποτρίχωση. Η περιοχή ήταν έντονα κόκκινη και είχε πρηστεί λίγο. Τώρα σε κάποια σημεία αρχίζει να παίρνει σκούρο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιώ κορτιζονούχα κρέμα για λίγες μέρες ακόμη και αναπλαστική κρέμα. Αντηλιακό και δε βγαίνω στον ήλιο. Ανησυχώ πάρα πολύ μήπως μου μείνουν αυτά τα καφέ σημάδια…Ποια είναι η γνώμη σας; Ειλικρινά ευχαριστώ..

      1. Χρειάζεται πολύ προσοχή για ολόκληρο το καλοκαίρι διότι η έκθεση στον ήλιο μπορεί να αφήσει μόνιμες δυσχρωμίες. Εάν μείνει κάποια δυσχρωμία μετά το εξάμηνο ενδεχομένως μπορεί να γίνει κάποια λευκαντική θεραπεία.

    31. Γεια σας εδω και πολλα χρονια εχω ενα εγκαυμα στο ποδι απο ατυχημα, μπορω να κανω πλαστικη; αντιμετωπιζεται μετα απο τοσα χρονια;

      1. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να γίνει διορθωτική παρέμβαση, είτε με laser, λευκαντικές κτλ, ενώ σε άλλες, όταν υπάρχει λειτουργικό πρόβλημα μπορεί να γίνουν επανορθωτικές επεμβάσεις. Κάτι τέτοιο χρειάζεται εξέταση από κοντά.

    32. Καλησπερα.Πριν απο 2 βδομαδες εκανα την 5η συνεδρια λειζερ αλεξανδριτη αλλα επειδη ειχα μαυρισει ελαχιστα η κοπελα δε μ ενημερωσε οτι δεν επιτρεπεται να προχωρησουμε στο λειζερ με αποτελεσμα να γινει η κοιλια μου πουα.Εχει μικρα ροζ σημαδια.Εβαλα για 4 μερες περιπου fusicort χωρις αποτελεσμα ιδιαιτερο κ μετα πηρα της frezyderm μια κρεμα.Εγιναν καφε τα ππυα και τωρα εχουν αρχισει να γινονται ασπρα.Θα υποχωρησουν;ειμαστε και στα μεσα του καλοκαιριου κι εξαιτιας αυτου του προβληματος δεν εχω παει ακομα παραλια.

      1. Εφόσον έχει προκληθεί έγκαυμα της περιοχής, απαγορεύεται η έκθεση της περιοχής σε ήλιο για φέτος το καλοκαίρι. Η προστασία με αντηλιακά δεν είναι αρκετή. Η συμβουλή μου θα ήταν να προμηθευτείτε μαγιώ ολόσωμα ή να φοράτε αντηλιακή λύκρα για όλο το καλοκαίρι.
        Είναι ελάχιστα τα μηχανήματα αποτρίχωσης τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και ένα από αυτά είναι το Soprano Ice

    33. Γειά σας, έπαθα θλάση οπίσθιου δημηριαιου δικεφάλου και δυστυχώς έβαλα πολλές ώρες για αρκετές ημέρες απευθειας πάγο στην περιοχή αυτή και προκάλεσα έγκαυμα από πάγο. Έχει καεί η εξωτερική στοιβαδα, άνοιξε το δέρμα σε διάφορα σημεία και έχει εμφανιστεί η αμέσως επόμενη στοιβαδα κατά τόπους, και έχει εμφανιστεί και πιο εσωτερική στοιβαδα σε άλλα σημεία, όπου με τσούζει λίγο. Έβαλα fusidic, και κρέμα Elix, rejuvenating cream. Μου σύστησαν και την Α derma epithelial duo. Κολυμπώ μετά τις 18:00, Έχουν περάσει 24 ημέρες από το ατύχημα και 5 ημέρες που σταμάτησα τον πάγο. Ευχαριστω

      1. Μετά από αυτό το διάστημα η επούλωση έχει προχωρήσει τόσο ώστε δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα, πέρα από ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία.

    34. Καλησπέρα ο ανιψιός μου ηλικίας ενάμιση χρονων έκαψε τις παλάμες του στην λαμαρίνα της ψησταριές. Τα χεράκια του είναι κόκκινα κ έχουν φουσκάλες. Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα στα χέρια του ή να μείνουν σημαδια; ευχαριστω

      1. Το πιο πιθανό είναι ότι δε θα μείνει κάποιο μόνιμο πρόβλημα, αρκεί να υποβληθεί στις κατάλληλες θεραπείες και φροντίδα του εγκαύματος.

    35. καλησπερα
      στις 8 νομεβριου εκανα λειζερ nd yag σε λιγες ευρυαγγειες στο προσωπο. μαλιστα σε ενα σημειο εγω νομιζα οτι ηταν σημαδι απο ακμη αλλα η γιατρος μου ειπε οτι ηταν ευρυαγγεια
      το θεμα ειναι οτι εγινε φουσκαλα στο σημειο με το παλιο σημαδι κατα τη γνωμη μου και επεσε μονη της μετα απο 3 μερες μετα εγινε κρουστα επεσε και αυτη και τωρα ειναι κοκκινο
      Στα πλαινα της μυτης εχει ενα μικρο βαθουλωματακι που δεν εχει επουλωσει ακομα . στην αρχη εβαλα μια κρεμα με μελι . Σημερα στισ 25 νομεβριου πηγα στο ιατρεθιο τωρα μου ειπαν να βαζω elicina kai strataderm πρωι βραδυ
      Επισης νου ειπαν οτι ειναι επιφανειακα εγκαυματα και δεν αφησουν σημαδι. εγω ομως φοβαμαι πολυ αφου ηταν τοσο μικρες και πολυ λιγες οι ευρυαγγειες που αν το ηξερα οτι θα συνεβαιναν ολα αυτα δεν θα εκανα
      παρακαλω πειτε μου τι να κανω ανησυχω παρα πολυ!!!!

      1. Τα εγκαύματα με NdYag συνήθως είναι πιο βαθειά, διότι η ενέργεια φτάνει στο βάθος που είναι τα αγγεία. Υπάρχει μια περίπτωση να εξελιχτεί το έγκαυμα αυτού του τύπου σε ατροφική ουλή ή ατροφικό έλκος, ανεξαρτήτως ποια κρέμα θα χρησιμοποιηθεί. Πιθανώς θα βοηθούσε να γίνουν μερικές ενέσεις PRP στην ουλή, προκειμένου να μη γίνει ατροφική.

    36. Καλησπέρα!εκανα laser bikini σε δερματολόγο. καθε φορα που κανω ποναω πολυ κ βαζω αλοιφη ξιλοκαινης.αυτη την φορα ομως έπαθα έγκαυμα στην πιο σκούρα περιοχή με αποτέλεσμα να ειναι κοκκινο σαν να έχω ξεφλουδισει ποναω πολυ.η γιατρός δεν το είδα της το είπα κ ειπε οτι έπαθα απολεπιση απο το εσώρουχο μετα την αποτρίχωση,δεν παραδέχτηκε οτι ειναι έγκαυμα.βαζω fusicort.να ξανακάνω laser?εχω μεγαλο προβλημα θηλακιτιδας απο την μια από την άλλη φοβαμαι μην το παθαίνω συνεχεια κ καταλήξει σε καρκίνο.

      1. Κατά πρώτον, από τέτοιου είδους εγκαύματα είναι πολύ απίθανο να προκληθεί καρκίνος του δέρματος. Κατά δεύτερον, υπάρχουν νεότερα laser αποτρίχωσης, όπως είναι το soprano ice τα οποία δεν προκαλούν εγκαύματα, ούτε χρειάζονται ξυλοκαϊνη.

    37. Καλησπέρα. Η κόρη μου 1μιση χρονων πέταξε το μπρίκι και κάηκε με καυτό νερό στο χέρι της.εχει κοκκινιση και έχει κάμει φουσκάλες
      Σήμερα Δευτέρη ημέρα και έχουν σπάσει η φουσκάλες αλλά έχουν κολλήσει πάνω στο χέρι της αποξηραμένες πετσουλες. Θα μείνει σημάδι? Πρέπει να της το δέσω με αντικολλητικη γάζα??

      1. Στα χέρια συνήθως η επούλωση είναι καλή και γρήγορη, χωρίς να μένουν ιδιαίτερα σημάδια. Ωστόσο, φουσκάλες σημαίνει έγκαυμα 2ου βαθμού τουλάχιστον και χρειάζεται ιατρική φροντίδα, αλλαγές κτλ.

    38. Κάηκα από οινόπνευμα έκανα πλαστική χέρια ποδια αλλά στο λαιμό εκεί που φαινότανε ότι θα γίνει μια χαρά μου τώρα με τραβάει πάρα πολύ. Τι μπορούμε να κάνουμε. Και γενικά με τραβανε οι πλαστικές το δέρμα μου, αυτό με τον καιρό θα αλλάξει γιατί είναι πολύ δυσάρεστο αυτό, σαν τσαλακωμενο ναυλον νιωθω?

      1. Τα μοσχεύματα δέρματος γενικότερα τραβάνε διότι έχουν την τάση να “μαζεύουν” τους πρώτους μήνες. Μετά το χρόνο θα μαλακώσουν λογικά περισσότερο. Όσον αφορά στο λαιμό, μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες για να το εκτιμήσουμε.

    39. Καλησπέρα!
      Πριν από 5 μήνες πήρε φωτιά το παντελόνι μου (polyester) από οινόπνευμα και κάηκε το πόδι μου κάτω από το γόνατο γύρω γύρω περίπου 20 εκ. Η αρχική διάγνωση για τον βαθμό εγκαυματος ήταν λανθασμένη αφού μου είπαν ότι σε ένα μήνα θα είχε θεραπευτεί. Με συμβούλεψαν να κάνω οξυγόνο θεραπεία για την επούλωση των ιστών. Μέχρι σήμερα συνεχίζει να είναι κόκκινο και να βγάζει φουσκάλες και φυσικά μετά να δημιουργείτε πληγή. Μπορείτε σας παρακαλώ γιατρέ να μου πείτε γιατί συμβαίνει αυτό; Σας ευχαριστώ !

      1. Η εικόνα που περιγράφετε θα μπορούσε να είναι ένα μετεγκαυματικό έλκος Marjolin, το οποίο εφόσον συνεχίζει μέχρι και τώρα, πιθανόν χρίζει χειρουργικής αντιμετώπισης. Επίσης, σε εγκαύματα με πλαστικό όπως ο πολυεστέρας, υπάρχει και χημικό έγκαυμα εκτός από το θερμικό και πιθανώς αυτό υποτιμήθηκε στην αρχική διάγνωση. Εφόσον, ωστόσο πρόκειται για μετεγκαυματικό έλκος, η αντιμετώπιση είναι αναγακαία, διότι μπορεί να εξελιχθεί σε καρκίνωμα πλακώδους επιθηλίου του δέρματος.

    40. Επαθα εγκαυμα απο σομπα χωρίς να το καταλαβω και τα ποδια μου εχουν κατι μωβ-κοκκινες παχιες γραμμες σαν μελανιες εδω και 15 μερες. Πρέπει να βαλω κρεμα; δεν υπηρχαν φουσκαλες.

      1. Από την περιγραφή ακούγεται περισσότερο σαν κρυοπαγήματα παρά σαν έγκαυμα. Μήπως από πολύ κρύο είχατε έκθεση σε πολύ ζέστη στη σόμπα;

    41. Καλησπέρα, είχα κάνει λειζερ μπικίνι και μετα απο την 4η συνεδρία ειχα βγαλει 2 φουσκαλάκια μικρά μισό εκατοστό στο εφηβαίο τα οποία μεγαλώνουν αργά, το ενα απ τα δυο είχε σκάσει και εβγαλε λιγο πύον και αίμα αλλα παραμένει ακόμα εκεί. Τί μπορεί να είναι;

      1. Εφόσον υπάρχουν φουσκάλες, μάλλον πρόκειται για έγκαυμα 2ου βαθμού. Στην παρούσα φάση καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε Bepanthol τοπικά.

    42. Εκανα ipl στο σπίτι πριν 4 μήνες σε μαυρισμενη περιοχη κ επαθα εγκαυμα χωρίς φουσκαλες κλπ. Χρήσιμοποιησα fusicort για κάποιες μερες, υποχώρησαν οι καφε λεκέδες κ τωρα απο τοτε εχουν μείνει ασπρα σημαδια. Θα φυγουν η θα μείνουν μονιμα σημαδια;

      1. Δυστυχώς είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς εάν θα φύγουν τελείως τα σημάδια μετά από έγκαυμα. Σίγουρα χρειάζεται 1-2 χρόνια μέχρι να μειωθούν ή να εξαλειφθούν τελείως.

    43. Γεια σας.Πριν 20 μηνες καηκα με ηλιελαιο που εγινε σχηματισμενη φωτια και η φωτια μου εκαψε το δεξι χερι,πιο ψηλα απο το κοτσι μεχρι και τα δαχτυλα 2ου και 3ου βαθμου.Ακομα ειναι κοκκινο και εχει καποια εξωγκοματα.Και ποναει και τραβαει.Η κινηση των δαχτυλων και του καρπου δεν εχει ακομα επανελθει τελειως,και ας κανω φυσιοθεραπειες συνεχεια.Τι μου συμβουλευεται να κανω που ακομα ειναι κοκκινο με εξωγκοματα;

      1. Εγκαύματα 2ου και ιδαίτερα 3ου βαθμού είναι επιβεβλημένο να αντιμετωπίζονται ιατρικά. Καλό θα ήταν να επισκεφτείτε κάποιον πλαστικό χειρουργό για να αντιμετωπιστεί σωστά.

    44. Παλαιότερα είχα ακμή και χρησιμοποιούσα σαλικυλικό οξύ το οποίο μου δημιούργησε έγκαυμα στα μάγουλα δηλαδή κοκκινίλα.Εχω κάνει 5 fractional laser για τα σημάδια ακμής τα οποία έφυγαν αλλά η κοκκινίλα από το έγκαυμα παραμένει.Τι πρέπει να κάνω;

      1. Εφόσον είνα ακόμα κόκκινο σημαίνει πως ακόμα υπάρχει φλεγμονώδης αντίδραση. Σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεται ενυδάτωση και φυσικά προστασία από τον ήλιο για να μη μείνει έντονη δυσχρωμία. Μετά το καλοκαίρι, εφόσον υπάρχει δυσχρωμία, μπορεί να γίνει αντίστοιχα θεραπεία λεύκανσης.

    45. Καλησπέρα σας έκανα μια θεραπεία στις ραγάδες με derma pen σε Ινστιτούτο εδώ και τρεις μείνεις και τα σημάδια πάνω σε αυτές πλέον είναι σκούρο καφέ από το έγκαυμα, αυτό έβγαζε ηλεκτρισμό και σχημάτιζε κάτι τελίτσες πάνω στο δέρμα καφέ πόσο καιρό μπορεί να κάνει ένα τέτοιο έγκαυμα να φυγει;;;

      1. Από την περιγραφή πρόκειται μάλλον για μεταφλεγμονώδη υπερμελάγρωση και η θεραπεία δεν πρέπει να έγινε με το αυθεντικό DermaPen, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν προκαλεί τέτοιου είδους αντιδράσεις. Αυτού του είδους οι αντιδράσεις μπορεί να πάρουν και πάνω από 6 μήνες για να υποχωρήσουν. Η συμβουλή μου είναι να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο για να σας προτείνει θεραπείες.

    46. Είχα ένα ατύχημα στην εργασία μου με καυστική σοδα που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό μηχανημάτων εργοστασίου παραγωγής τυριων… Έχω σημάδια στα πόδια από τα εγκαύματα τα οποία ήταν 2ου και 3ου βαθμού… Τι μπορώ να κάνω; Δεν έχω πονους κτλ απλά είναι αισθητικό το θέμα …!!!

      1. Οι ουλές μετά από έγκαυμα μπορούν να βελτιωθούν με διάφορους τρόπους, χειρουργικούς ή μη. Θα ήταν σκόπιμο να επισκεφτείτε κάποια στιγμή το ιατρείο μας για να εξετάσουμε τις επιλογές σας.

    47. Καλησπέρα έχω ένα έγκαυμα στο πόδι εδώ και 2 εβδομάδες το έπαθα από τριβή έχω πάει σε χειρουργό μου έδωσε κάποιες κρέμες και μια αναγκαστική απλά είναι κόκκινο προς το μωβ στο κέντρο του εγκαύματος υπάρχει περίπτωση να έχει κάποια μόλυνση η Όχι

      1. Το μοβ χρώμα στο κέντρο σημαίνει ότι επουλώνεται και δεν είναι σημάδι μόλυνσης. Ωστόσο, καλύτερα να το παρακολουθεί κάποιος ιατρός μέχρι να ολοκληρωθεί η επούλωση.

    48. Καλησπερα σας , διαλεξα να κανω αποτριχωση με κρυο κερι σε ετοιμες ταινιες , όπως φαινεται εκανε πολυ καλη δουλεια ομως εχω ευαίσθητο δέρμα και δεν ηταβ καλη ιδεα φαινεται ειχα ξαναδοκιμασει και πιο παλια με ζεστο κερι και μου βγηκε το δερμα ωστοσο τωρα που δοκιμασα με κρυο δεν βγηκε ομως ενιωσα οτι καηκα μετα απο καποια λεπτα απο την δυναμη που το τραβηξα ισως και περιπου 3 μερες με ετσουζε αναγκαστικα εβαζα το προπολις ωστε να κλεισει καπως η πληγη μονο κ μονο ωστε να αποφυγω την μολυναη ειναι χαλια ομως πολυ σκουρο κοντα ατα χειλη και μαλιστα ξηρο . Εχετε καποια λυση; προτιμω κυριως φυσικους τροπους

      1. Εφόσον προτιμάτε φυσικούς τρόπους, χρησιμοποιήστε σπαθόλαδο ή κρέμα καλέντουλας για 10-15 μέρες, μέχρι να επουλωθεί. Μάλλον πρόκειται για ήπιο έγκαυμα, οπότε θα επανέλθει πλήρως.

    49. Γεια σας,

      πριν 2 μέρες έκανα το λάθος και έκανα σε δερματολόγο αποτρίχωση με λέιζερ στα χέρια κάτι που έχω ξανακάνει
      Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο αλλά μου πέρασε πολλές φορές το κάθε χέρι με λέιζερ με αποτέλεσμα να με κάψει.
      Τα χέρια έχουν έντονο κοκκίνισμα και σε κάποια σημεία πάει να γίνει καφέ. Βάζω συνέχεια την hy sil αλλά δεν βλέπω διαφορά και ανησυχώ. Έχει ξανασυμβεί να με κάψουν αλλά πολύ πολύ λιγότερο και σε μικρής έκτασης περιοχή. Πιστεύεται πως πρέπει να επισκεφθώ πλαστικό χειρουργό;;;
      ευχαριστώ

      1. Εάν υπάρχει μόνο ερυθρότητα και όχι φουσκάλες, πρόκειται για έγκαυμα 1ου βαθμού και δε χρειάζεται αντιμετώπιση από πλαστικό χειρουργό. Ωστόσο, ισχύουν οι ίδιες αρχές αντιμετώπισης των εγκαυμάτων, δηλαδή αποφεύγουμε τον ήλιο, καλή ενυδάτωση κάποια κρέμα, επαρκής πρόσληψη υγρών κτλ.

    50. Καλησπέρα , πριν 3 μήνες έκανα μια θεραπεία στα γόνατα με δέρμα πεν που έβγαζε θερμότητα και ενώ στην αρχή δημιουργήθηκε καπαλο, ως και σήμερα υπάρχουν άχνα καφέ σημάδια και ξηρότητα στο δέρμα .βάζω καθημερινά μελλισοκερι ενώ έχω κάνει και πράσινο πηλινγκ . Υπάρχει περίπτωση να μην φύγουν ποτέ ; Τι άλλο μπορώ να κάνω ; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας .

      1. Εφόσον έγινε ερεθισμός του δέρματος με αυτήν την μορφή χρειάζεται περιποίηση με καθημερινή ενυδάτωση (η κεραλοιφή είναι πολύ αποτελεσματική) καθώς και προστασία από τον ήλιο. Ενδεχομένως θα πάρει πάνω από 6 μήνες για να υποχωρήσουν τα σημάδια.

    51. Καλησπερα,πριν 15 μερες εκανα αφαιρεση ελιας με λειζερ λιγο πιο πανω απο το στομα και εχει μεινει ενα μικρο κοκκινο σημαδι σαν ουλη ….τι μπορω να κανω για να υποχωρησει πληρως.

      1. Η περίοδος του καλοκαιριού είναι τελείως ακατάλληλη για χρήση laser, ειδικά στο πρόσωπο. Παρακαλώ να απευθυνθείτε στον ιατρό που σας ανέλαβε.

    52. Έκανα λέιζερ σε άνω χείλος και μου έκανε και στα ρουθούνια , αμέσως κοκκινισα πολύ στα μάγουλα και γύρω από τις περιοχές που έγινε το λέιζερ..έχω πολύ ευαίσθητο δέρμα..βάζω αναπλαστικη κρέμα και αποφεύγω την έκθεση στον ήλιο.. αλλά δεν περνάει.. έχουν περάσει πέντε μέρες…σε περίπτωση που αφήσει διχρωμίες μπορούμε να το αποκαταστήσουμε; Ευχαριστώ..

      1. Χρειάζεται προστασία από τον ήλιο για τουλάχιστον 6 μήνες και εφόσον δεν υποχωρήσει μπορεί να γίνει θεραπεία με λευκαντικές κρέμες.

    53. Καλησπέρα ο γιος μου όταν ήταν 3 ημερών στην κλινική που γέννησα του έκαναν μπάνιο και έπαθε εγκαύματα 2ου βαθμού στο πόδι. Νοσηλεύτηκε σε ΜΕΘ για 20 μέρες. Τώρα είναι 21 μηνών η κίνηση στο πόδι είναι εντάξει αλλά έχει ουλές. Επίσης το χρώμα του δέρματος είναι πιο ανοιχτόχρωμο. Σαν θεραπεία έχουμε βάλει κάποιες αλοιφές.
      Θα μείνει σημάδι ; Υπάρχει κάποια άλλη θεραπεία που θα μπορούσε να γίνει;

      1. Σε αυτήν την ηλικία ενδείκνυται η πιεστική θεραπεία με κορσέδες και κάλτσες τύπου Jobst, ιδανικά με επένδυση σιλικόνης. Η συμβουλή μου θα ήταν να επισκεφτείτε το ιατρείο μας ή κάποιον άλλο αρμόδιο πλαστικό χειρουργό για να ενημερωθείτε σωστά για τη θεραπεία.

    54. Καλημέρα σας, δυστυχώς πριν από περίπου 1 μήνα προχώρησα στη ριζική αποτρίχωση της τρίχας με αποτέλεσμα να μου δημιουργηθεί εγκαυματάκι δίπλα στην περιοχή του χείλους το οποίο είχε τόσο φουσκάλες και υγρό όσο και έντονο ερεθισμό. Χρησιμοποίησα 2 κρέμες, η μία για πληγές και η άλλη ανάπλασης (histoplastin) και πλέον έχει μέινιε μωβ-κόκκινο δέρμα και το περιποιούμαι με κεραλοιφή και histoplastin. Πιστεύετε θα υποχωρήσει το σημάδι ή θα πρέπει να κινηθώ νομικά και ιατρικά;

      1. Η περιοχή αυτή χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, διότι το έγκαυμα μπορεί να προκαλέσει δυσχρωμία, που για πολλά κέντρα αποτρίχωσης θεωρείται φυσιολογικό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να συμβαίνει. Χρειάζεται απόλυτη προστασία από τον ήλιο για 6 μήνες και ενδεχομένως λευκαντικές θεραπείες το χειμώνα.

    55. Καλησπερα ιατρε, μου αφαιρεσαιν μυρμηγκιες σε νοσοκομειο, αλλα τελικα με την κρυοθεραπεια μου προκαλεσαν εγκαυματα, τις πρωτες μερες εβαζα αντιβιοτικη κρεμα και πεπανθολ και μετα απο μια εβδομαδα εβαλα την detmafil παρ ολα αυτα ειναι σε φανερο σημειο και το καφε μελανωμα δεν λεει να φυγει. (εχοει περασει 1 μηνας και λιγες μερες) κατι αλλο που μπορω να κανω????

      1. Εφόσον έχει προχωρήσει η επούλωση δε χρειάζεται προς το παρόν κάποια ιδιαίτερη περιποίηση. Εάν τα σημάδια δεν υποχωρήσουμε μετά το χρόνο, μπορεί να γίνει κάποια βελτίωση με laser.

    56. Καλησπέρα γιατρέ έχω μια φίλοι που το παιδί της έπαθε εγκαύμα δεύτερου βαθμού μικρής ηλικίας είναι το παιδί δεν θέλει να βάλει θέλουν να της βάλουν καινούργιο δέρμα εμείς αυτό θσλουμε να το γλυτώσουμε υπάρχει κάτι θεραπευτικό για να το γλυτώσει το κοριτσάκι?

      1. Η μεταμόσχευση δέρματος στα εγκαύματα είναι πολύ κοινή πρακτική και δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα όταν υπάρχει ένδειξη.

    57. Καλησπέρα γιατρέ την Κυριακή που μας πέρασε είχα πάει θάλασσα έκανα ηλιοθεραπεία κ έπαθα εγκαυμα μ φούσκα τώρα πλέον έχουν υποχωρήσει οι φουσκάλες απλά έχω κάποιες κοκκινίλες ελάχιστες και μωλοπες στ πόδια ποτέ θ φύγει όλο αυτό; κάνει να ξαναπάω στην θάλασσα μέχρι να μου φύγουν;

      1. Φουσκάλες σημαίνει έγκαυμα δευτέρου βαθμού και χρειάζεται να αποφεύγεται οποιαδήποτε έκθεση σε ήλιο για τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες, διότι διαφορετικά υπάρχει περίπτωση να παραμείνουν μόνιμοι λεκέδες.

    58. Καλησπέρα γιατρέ , πριν δύο μήνες έπαθα έγκαυμα δευτέρου βαθμού και σε κάποια σημεία ίσως και 3ου στην περιοχή των γλουτών.. Απευθύνθηκα αμέσως σε ειδικό ο οποίος μου έφτιαξε κάποιες κρέμες με τις οποίες το τραύμα επουλωθηκε…τώρα όμως το έγκαυμα έχει δημιουργήσει έντονη διχρωμία..θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποια κρέμα για την καταπολέμηση της διχρωμιας?

      1. Είναι νωρίς για να ξεκινήσει κανείς θεραπεία της δυσχρωμίας και σίγουρα όχι στην περίοδο του καλοκαιριού.

    59. Έγκαυμα απο δέντρο συκιάς γιατρέ ο πόνος η φαγούρα πέρασαν απλά μείναν οι κοκκινίλες στο χέρι υπάρχει κάτι που βοηθά να φύγουν Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τον κόπο και τον χρόνο σας…

    60. Είχα καει σε ηλικία 7 χρόνων από βενζίνη στα πόδια και έχω πάθει εγκαυματα 3ου βαθμού .. το πρόβλημα μου είναι τώρα πια που είμαι 30 χρονών ότι όταν αρρωσταίνω και σηκώνω πυρετό κοκκιζουν πολύ τα εγκαυματα με αποτέλεσμα να πονάω και και δυσκολεύομαι ακόμα και στο περπάτημα αυτό κρατάει μια εβδομάδα θα μπορούσε να γίνει κάτι μετά από τόσο χρονιά??

      1. Εξαρτάται από την περίπτωση. Εφόσον πρόκειται για εγκαύματα που έχουν καταστρέψει το λεμφικό δίκτυο κυκλικά, δε μπορούν να γίνουν πολλές παρεμβάσεις. Αν πρόκειται για εντοπισμένα προβλήματα, ενδεχομένως μπορεί να γίνει μεταμόσχευση ή μεταφορά δέρματος.

    61. Πριν από 7 μέρες έκανα λέιζερ για μια πανάδα στο λαιμό. Ξεφλούδισε το σημείο και τώρα έχει ένα χρώμα κόκκινο -καφέ . Ανησυχώ μήπως μείνει χειρότερο σημάδι τελικά . Συνεχίζω την αναπλαστικη και τη λευκαντική κρέμα. Ποια είναι η γνώμη σας , γιατρε και ποσο χρόνο χρειάζεται ;
      Ευχαριστώ εκ των προτέρων .

    Αφήστε μια ερώτηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    fly in

    Fly in πλαστική

    Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

    virtual consultation

    Virtual Consultation

    Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly in.

    To get in touch with us, please fill out the contact form below.

      Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..