Χειρουργική άκρας χειρός

Χειρουργική άκρας χειρός

Για ποιους είναι κατάλληλη η επέμβαση

Ο πονος στο χερι είναι το πιο συχνό σύμπτωμα που εμφανίζεται σε όλες σχεδόν τις παθήσεις της άκρας χειρός. Η χειρουργική της άκρας χειρός απαιτεί πολύ εξειδικευμένες τεχνικές και δυστυχώς στη χώρα μας ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί ως ξεχωριστή ιατρική ειδικότητα, με αποτέλεσμα να ασχολούνται ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων.

Λόγω της οργάνωσης της δουλειάς μας δεν αναλαμβάνουμε επείγοντα περιστατικά, όπως τραυματισμοί. Ωστόσο, όσον αφορά την επανορθωτική χειρουργική, διενεργούμε επεμβάσεις σε χρόνιες παθήσεις, όπως το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, αρθρίτιδα κτλ.

Χειρουργική άκρας χειρός
Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα

Το μέσο νεύρο είναι το κυρίαρχο νεύρο το οποίο νευρώνει τον αντίχειρα και τα τρία δάκτυλα (δείκτη, μέσο και παράμεσο) του χεριού.

Χειρουργική άκρας χειρός Θεσσαλονίκη
Σύνδρομο ωλένιου νεύρου

Το ωλένιο νεύρο είναι υπεύθυνο για την αισθητικότητα του παράμεσου του μικρού δακτύλου, καθώς και για την ακριβή κινητικότητα όλων των δακτύλων.

Χειρουργική άκρας χειρός Δρ Παπαϊωάννου
Αρθροσκόπηση του καρπού

Οι παθήσεις του καρπού θεωρούνται από πολλούς το «λουμπάγκο» της χειρουργής άκρας χειρός.

Χειρουργική άκρας χειρός Ακτινογραφία
Αρθρίτιδα στο χέρι

Οι αρθρώσεις της άκρας χειρός προσβάλλονται συνήθως πρώτες σε περίπτωση ρευματοειδούς αρθρίτιδας, προκαλώντας πόνο και αγκύλωση.

Χειρουργική άκρας χειρός Ακτινογραφία
Τραυματισμοί της άκρας χειρός

Το χέρι είναι το βασικό μας όργανο για τη διεκπεραίωση των εργασιών μας, επαγγελματικών και μη. Ως εκ τούτου, υφίσταται συχνά τραυματισμούς

Χειρουργική άκρας χειρός
Χρόνιες παθήσεις της άκρας χειρός

Το χέρι μας υφίσταται κατά τη διάρκεια της ζωής μας μεγάλη καταπόνηση, η οποία έχει να κάνει με τις δραστηριότητες μας, επαγγελματικές και μη.

Πραγματικά Περιστατικά

Χειρουργική άκρας χειρός

Συνδακτυλία & Πολυδακτυλία

Πριν & Μετά

Συνδακτυλία και Πολυδακτυλία Πριν την Επέμβαση

Πριν

Συνδακτυλία και Πολυδακτυλία Μετά την Επέμβαση

Μετά

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΡΑΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ
Φύλο
Άντρας
Βάρος
14
Ύψος
95
Ηλικία
2
Διόρθωση συνδακτυλίας και πολυδακτυλίας σε παιδί 2 ετών
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

2 Απαντήσεις

  1. Γιατρέ καλημέρα. Έχω υποστεί τραυματισμό (όχι ακρωτηριασμό) από αλυσοπρίονο στο δείκτη και μέσο το αριστερού μου χεριού στην περιοχή της 2ης φάλαγγας στο πίσω μέρος της παλάμης. Στο νοσοκομείο Δράμας έγινε μια επέμβαση όπου μου έκαναν καθαρισμό και ράμματα εσωτερικά (θύλακας) και εξωτερικά. Μετά από 3 μήνες τα δάχτυλα παραμένουν παραμορφωμένα (σε μόνιμη κάμψη και πρησμένα) και με δυσκολία και πόνο στην κίνηση η οποία και δεν έχει επανέλθει στο αρχικό της εύρος. Θα ήθελα παρακαλώ να μου πείτε πώς πρέπει να πράξω στο εξής γιατί είμαι μουσικός και τα δάχτυλα μου πρέπει να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση. Ευχαριστώ.

    1. Τέτοιου είδους τραυματισμοί μπορεί να είναι εξαιρετικά πολύπλοκοι και να περιλαμβάνουν βλάβες στους τένοντες, στα νεύρα ή και τα οστά. Ως πρώτο βήμα θα ήταν να ξεκινήσετε εντατική φυσιοθεραπεία. Το επόμενο βήμα θα ήταν να επισκεφτείτε κάποιον ειδικό για την άκρα χείρα για να εκτιμηθεί η κατάσταση. Για ραντεβού μπορείτε να καλέσετε στο 2310-426606

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fly in

Fly in πλαστική

Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

virtual consultation

Virtual Consultation

Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly in.

To get in touch with us, please fill out the contact form below.

    Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..