BY

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
Λιποαναρρόφηση κοιλιάς άντρες

Λιποαναρρόφηση κοιλιάς στους άντρες

Πότε και πως μπορεί να βοηθήσει η λιποαναρρόφηση της κοιλιάς στους άντρες; Η μεγαλύτερη λιπαποθήκη των ανδρών είναι στην περιοχή της κοιλιάς, γεγονός που είναι ευρέως γνωστό με όρους όπως “μπυροκοιλιά”, “σκεμπές” κτλ. Μπορεί λοιπόν κανείς να φτάσει από το… one pack στο six pack χωρίς χρόνια γυμναστικής και αυστηρής δίαιτας;

Για ποιους άνδρες είναι κατάλληλη η λιποαναρρόφηση

Καταρχάς για να κρίνουμε εάν κανείς είναι κατάλληλος και για το αν ωφεληθεί από τη λιποαναρρόφηση της κοιλιάς, πρέπει να διακρίνουμε το λίπος σε σπλαχνικό λίπος, δηλαδή αυτό που βρίσκεται μέσα στην κοιλιά και σε υποδερμικό λίπος, το οποίο βρίσκεται κάτω από το δέρμα. Το σπλαχνικό λίπος δεν μπορεί να αφαιρεθεί με λιποαναρρόφηση, διότι βρίσκεται μέσα στην κοιλιά, συνδεδεμένο με όργανα όπως το έντερο, αγγεία κτλ.

Το υποδόριο λίπος είναι αυτό μπορεί να αφαιρεθεί με τη λιποαναρρόφηση. Συνήθως αυτό βρίσκεται στο πρόσθιο κοιλιακό τοίχωμα, στα πλαϊνά της κοιλιάς ή και στο στήθος. Η λιποαναρρόφηση αποσκοπεί στο να αφαιρεθεί μεν το τοπικό πάχος και να βελτιωθεί η εικόνα του σώματος στα πλαίσια της λιπογλυπτικής.

Άνδρες που κατά τα άλλα είναι αδύνατοι και έχουν τοπικό πάχος στην κοιλιά, μπορούν να ωφεληθούν πολύ από τη λιποαναρρόφηση, δίνοντάς τους τη δυνατότητα με τη γυμναστική να αναδείξουν τους κοιλιακούς τους και να βελτιώσουν τις σωματικές τους αναλογίες. Σε άτομα που έχουν ήδη πολύ γυμνασμένο κοιλιακό τοίχωμα, αλλά δεν είναι τόσο διακριτοί οι κοιλιακοί μύες, προτείνεται η τεχνική του abdominal etching, δηλαδή χαράγματος/λιπογλυπτικής στην περιοχή των κοιλιακών, για να τονιστεί το six pack. Τέλος άνδρες με πιο γενικευμένο πάχος στην περιοχή της κοιλιάς και του θώρακα, είναι προτιμότερη η λιπογλυπτική όλων των περιοχών ταυτόχρονα.

Για ποιους δεν είναι κατάλληλη

Σε περιπτώσεις παχυσαρκίας, όπου το σωματικό βάρος είναι πολύ παραπάνω από τα επιτρεπτά όρια, η λιποαναρρόφηση δεν είναι η κατάλληλη τεχνική προσέγγισης, διότι έχει σχετικά μικρό αποτέλεσμα. Εδώ προτείνεται αρχικά απώλεια κιλών με δίαιτα ή με κάποια χειρουργική μέθοδο, όπως το γαστρικό bypass ή το δακτύλιο στομάχου, πριν γίνει οποιαδήποτε διορθωτική επέμβαση στην κοιλιά. Ο λόγος είναι ότι στις περιπτώσεις αυτές συνήθως υπερισχύει το σπλαχνικό λίπος έναντι του υποδόριου, με αποτέλεσμα η λιποαναρρόφηση να έχει σχετικά μικρό αποτέλεσμα.

Επίσης σε άντρες που έχουν χάσει κιλά ή έχουν πολύ μεγάλη υπερλίπωση στην κοιλιά, ο συνδυασμός της λιποαναρρόφησης με την κοιλιοπλαστική μπορούν να επαναφέρουν το κοιλιακό τοίχωμα σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.

Η διαδικασία της λιποαναρρόφησης

Η μοντέρνα εξέλιξη της λιποαναρρόφησης με τη μορφή του Bodyjet έχει μειώσει σημαντικά το χρόνο ανάρρωσης, τις μελανιές και τον πόνο, σε σημείο που μπορεί κανείς να επιστρέψει στη δουλειά του και τις αθλητικές του δραστηριότητες σχεδόν αμέσως μετά το χειρουργείο.

Το Bodyjet είναι μια απόλυτα ατραυματική μέθοδος, κατά την οποία το λίπος κατακερματίζεται και αφαιρείται με πολύ ήπιο και ελεγχόμενο τρόπο, ενώ έχει το πλεονέκτημα ότι η διαδικασία μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία, χωρίς νάρκωση.

Μια ιδιαίτερη τεχνική είναι αυτή του abdominal etching, δηλαδή της λιπογλυπτικής των κοιλιακών. Στην περίπτωση αυτή αναγνωρίζονται από πριν και μαρκάρονται οι γραμμώσεις των κοιλιακών μυών και στη συνέχεια γίνεται μια επιφανειακή λιποαναρρόφηση κατά μήκος των γραμμώσεων, ενισχύοντας έτσι το six pack. Εναλλακτικά, σε άτομα που οι κοιλιακοί δεν είναι τόσο γραμμωμένοι αλλά επιθυμούν παρά ταύτα να αποκτήσουν six pack, υπάρχει η δυνατότητα εκτός από την επιλεκτική λιπογλυπτική να γίνει έγχυση λίπους στα μεσοδιαστήματα των γραμμώσεων ή και μέσα στον μυ, ώστε να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αποτελέσματα

Εφόσον φροντίζει κανείς τη διατροφή του και αθλείται τακτικά  μετά την επέμβαση, το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Συνήθως η λιποαναρρόφηση της κοιλιάς τους άντρες είναι ένα κίνητρο για να ασχοληθεί κανείς περισσότερο με την εμφάνιση του σώματός του, που μπορεί να πολλά χρόνια να ήταν παραμελημένο λόγω της αδυναμίας απώλειας του τοπικού πάχους της κοιλιάς.

16 Απαντήσεις

  1. Χαίρεται έχω χάσει 100 κιλά τα τελευταία 5 χρόνια και έχω χαλαρώσει στην περιοχή της κοιλιάς και στην περιφέρεια . Θα μου χρειαζόταν μια επαγγελματική ιατρική γνώμη καθώς δεν μπορώ εγώ να κάνω κάτι άλλο πλέον αφού έχω φτάσει στο επιθυμητό βάρος

    1. Για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε περισσότερο με την περίπτωσή σας θα χρειαστούμε μερικές επιπρόσθετες πληροφορίες. Το πιθανότερο είναι ότι για να αντιμετωπιστεί η χαλάρωση της κοιλιάς θα χρειαστεί να γίνει κοιλιοπλαστική, ενδεχομένως εκτεταμένη προς τα πίσω. Μπορείτε να στείλετε απευθείας στο email του ιατρείου ([email protected]) μερικές φωτογραφίες, το τρέχον βάρος, την ηλικία και τα στοιχεία επικοινωνίας σας για να συζητήσουμε τις υπόλοιπες λεπτομέρειες.

  2. Χαίρεται . Είμαι 19 ετών, έχω ύψος 1.86 και ζυγίζω 111 κιλά αλλά δεν φενομαι για τόσα .Σε τι βαθμό πιστεύετε ότι θα μπορούσε να με οφελήσει η λιποαναρρόφηση λιπογλυπτικη? Μήπως πρώτα θα πρέπει να χάσω κάποια κιλά και αν ναι ποσά ?

    1. Εφόσον υπάρχει υποδόριο λίπος και όχι σπλαχνικό, ειδικά όταν είναι συσσωρευμένο σε περιοχές όπως τα πλάγια του κορμού ή στην κοιλιά και τον θώρακα, η λιποαναρρόφηση και η λιπογλυπτική μπορούν να βοηθήσουν πολύ στο να δημιουργηθούν νέες σωματικές αναλογίες, οι οποίες βέβαια βελτιώνονται ακόμα περισσότερο με την απώλεια βάρους. Κάθε περίπτωση βέβαια είναι ξεχωριστή και αποφασίζουμε εξατομικευμένα εάν θα γίνει παρέμβαση πριν η μετά την απώλεια βάρους κατόπιν εκτίμησης.

  3. Καλησπέρα σας,
    θα ήθελα να ρωτήσω μετά την αφαίρεση των λιποκυττάρων ,το λίπος από τις τροφές λογικά δεν θα αποθηκευτεί σε κάποια άλλα λιποκύτταρα ,ώστε τελικά να υπάρξει εναπόθεση λίπους σε άλλα σημεία του σώματος ;

    1. Αυτό είναι γενικότερα ένας μύθος και δεν ισχύει στην πράξη. Αυτό που ισχύει είναι ότι εάν αφαιρέσουμε σε μια περιοχή όπως η κοιλιά, το λίπος θα συνεχίσει να αποθηκεύεται σε όλο το σώμα αλλά λιγότερο στην κοιλιά, που σημαίνει ότι αλλάζει η σωματική αναλογία, ανεξαρτήτως βάρους.

  4. Χαίρετε, είμαι 27 ετών 1.80 ύψος και 74.5 κιλά. Έχω μεγάλη συσσώρευση λίπους περιμετρικά σε όλη την κοιλιά, καθώς και στους γλουτούς ενώ το υπόλοιπο μου σώμα είναι αδύνατο με αποτέλεσμα να φαίνεται η δυσαναλογία.

    Με τη τεχνική της λιπογλυπτικης μπορεί το λίπος που θα αφαιρεθεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλα σημεία όπως ώμους, στήθος κτλ;

    Επίσης οι περιοχές που ανέφερα είναι οι πρώτες που παίρνω κιλά και οι τελευταίες που τα χάνω. Μετά την επέμβαση υπάρχει η περίπτωση να τα παίρνω όλα ομοιόμορφα;

    1. Το λίπος που περιγράφετε περιμετρικά της κοιλιάς είναι πραγματικό λίπος; Μήπως έχετε χάσει αρκετό βάρος τα τελευταία χρόνια και πρόκειται περισσότερο για χαλάρωση; Με τη λιπογλυπτική μπορούν να βελτιωθούν πολύ αποτελεσματικά και μόνιμα οι σωματικές αναλογίες, ώστε η κατανομή του λίπους να είναι ομοιόμορφη. Όσον αφορά στη μεταφορά λίπους, όντως σε κάποιες περιοχές μπορεί να έχει καλά αποτελέσματα αλλά η ένδειξη είναι τελείως εξατομικευμένη.

  5. Καλησπερα. Θα ηθελα να ρωτησω ποδο κοστιζει περιπου μια επεμβαση bodyjet. Επισης, γινεται και λιποαναρροφηση στην περιοχη του στηθους; Ειμαι 1.90 υψος με βαρος 89 κιλα, σχετικα γυμνασμενο και αδυνατο σωμα αλλα εχω λιγο υποδοριο λιπος περιμετρικα σε ολη την κοιλια μπροστα και πλαγια και λιγο στο στηθος. Ευχαριστω

    1. Για να γίνει μια πρώτη εκτίμηση θα πρότεινα αρχικά να στείλετε μερικές φωτογραφίες στο email: [email protected]
      Έπειτα μπορούμε να αξιολογήσουμε το πιθανό κόστος μιας λιποαναρρόηφησης της κοιλιάς και του κορμού. Στο στήθος, εφόσον υπάρχει λιπομαστία, η λιποαναρρόφηση Bodyjet μπορεί να προσφέρει άριστα αποτελέσματα.

  6. Καλησπέρα ο αδελφός μου είναι 140 κιλά 1.82 ύψος
    Έχει έντονο πάχος στην κοιλιά σκεφτείτε όπως είναι έγκυος μια γυναίκα
    Έχει πάρει το κληρονομικό και πρέπει να έχει σίγουρα 10 λίτρα λίπους στην κοιλιά .
    Δεν θέλει να κάνει χειρουργείο
    Προσπαθεί με δίαιτες αλλά πάντα τα ξανά παίρνει .θα βοηθούσε η λιποαναρροφηση σε απολεια 5 λίτρων έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχίσει την προσπάθεια για το σπλαχνικό λίπος?
    Ευχαριστώ

    1. Εφόσον υπάρχει υποδόριο λίπος στην κοιλιά, μπορεί βεβαίως να αφαιρεθεί με λιποαναρρόφηση, μαζί με το λίπος από τα πλαινά του κορμού και του στήθους, εφόσον υπάρχει. Συνολικά μπορούν να αφαιρεθούν μέχρι 6-7 λίτρα λίπους με ασφάλεια.
      Για καλύτερη ενημέρωση θα πρέπει να γίνει μια εξέταση από κοντά.

  7. Γεια σας,πριν απο ενα χρονο εκανα λιποαναρροφηση smart lipo στην κοιλια.Το αποτελεσμα ειναι καλο.Μπορω να κανω για δευτερη φορα λιποαναρροφηση με λιπογλυπτικη για να φανει το six pack ή να κανω ενεσιμα λιποδιαλυσης για να φυγει το τοπικο λιπος και να φανουν οι κοιλιακοι μου?Εσεις τι θα μοθ προτεινατε?

    1. Τα ενέσιμα λιποδιαλυτικά δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο μια λιπογλυπτική και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να σχηματίσουν το six pack. Για περισσότερες πληροφορίες καλύτερα να εκτιμήσουμε τις περιοχές από κοντά.

  8. Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω παρακαλώ πολύ από πολύ μικρός ήμουν πάντα με περιττά κιλά έως και σήμερα που είμαι 33 ετών είμαι 1.85 ύψος και πάντα το όριο μου έφτανα τα 120 κιλα και μετά έχανα αλλά τα ξαναεβαζα! Από τον Μάιο που πέρασε είπα να χάσω και συνεχίζω μέχρι στιγμής και έχω χάσει μέχρι στιγμής 17+ κιλά από 118.5 είμαι στα 101.2 (χωρίς να κάνω κατι το ιδιαίτερο απλώς έκοψα μαχαίρι το ψωμί και την ζάχαρη) απλώς ήθελα να ρωτήσω έχω αρκετό περίσσιο λίπος στην κοιλιά λόγω ότι χρόνια τα είχα και ήμουν πάντα με κιλά πολλά οπότε γύρω από την κοιλιά έχω λίπος που κρεμεται να το πω έτσι οπότε θα ήθελα μια γνώμη αν γίνεται πως μπορώ να χάσω αυτό το λίπος? Να το κάψω? Γίνεται αρχικά με απλό τρόπο? Πχ με γυμναστική? Και πάει λέγοντας? Η θέλει με ειδικό τρόπο ? Πχ κάποια επέμβαση(λιποαναρρόφηση)? Ώστε να μειώσω το λίπος? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

    1. Συνήθως μετά από μεγάλες αυξομειώσεις βάρους, το λίπος εμφανίζει μια λιποδυστροφία και χαλαρώνει ο συνδετικός ιστός και το δέρμα. Αυτό σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να φύγει το λίπος που κρέμεται από μόνο του. Συνήθως είναι απαραίτητη η λιποαναρρόφηση ή η κοιλιοπλαστική.

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..