BY

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
Αισθητικές επεμβάσεις το καλοκαίρι από την κλινική Παπαϊωάννου

Αισθητικές Επεμβάσεις Πριν Το Καλοκαίρι

Ποιες αισθητικές επεμβάσεις επιτρέπονται τους καλοκαιρινούς μήνες; Ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Πρόδρομος Παπαϊωάννου διασαφηνίζει ποιες επεμβάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια το καλοκαίρι.

Εν όψει καλοκαιριού θέλουμε το σώμα μας στα καλύτερα του. Στόχος είναι να μπορούμε να βγούμε στην παραλία  με αυτοπεποίθηση και να απολαύσουμε το καλοκαίρι στο έπακρο. Επειδή ωστόσο υπάρχει μια σύγχυση γύρω από το ποιες επεμβάσεις έχουν μικρή ανάρρωση και γρήγορα αποτελέσματα και ποιες δεν ενδείκνυνται πριν το καλοκαίρι, σας παρουσιάζουμε εν συντομία τις προτάσεις μας για να είστε beach-ready με ασφαλή τρόπο.

Κρυολιπόλυση 3D

Η μοναδική θεραπεία με την πρωτοποριακή τεχνολογία κρυολιπόλυσης σου δίνει τη δυνατότηγα για απομάκρυνση του τοπικού λίπους, χωρίς χειρουργική επέμβαση. Εξαφανίζει το επίμονο τοπικό πάχος, που δεν μπορεί να φύγει με γυμναστική ή δίαιτα, δίνοντάς σας, έτσι, τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το σώμα που θέλετε, πριν εμφανιστείτε στην παραλία.  Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που παρέχει η 3D κρυολιπόλυση μιας συνεδρίας είναι, ωστόσο, το γεγονός ότι δεν χρειάζεται, στις περισσότερες περιπτώσεις επαναληπτική εφαρμογή.

Η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι άμεση, καθώς πρόκειται για μη χειρουργική θεραπεία, η οποία δεν χρειάζεται ειδικές επιδέσεις ή περιποίηση.

Λιπογλυπτική Bodyjet

Με τη νέα μέθοδο ατραυματικής και αναίμακτης λιποαναρρόφησης Bodyjet, ο χρόνος αποθεραπείας έχει μειωθεί στο ένα τρίτο σε σχέση με την κλασική λιποαναρρόφηση. Δηλαδή, σε λιγότερο από 2 εβδομάδες θα μπορείτε να βγείτε στην παραλία.

Ήδη από τη δεύτερη εβδομάδα μπορεί κανείς άφοβα να μπει στη θάλασσα χωρίς να υπάρχουν σημάδια ή μελανιές. Η θάλασσα και το κολύμπι μάλιστα βοηθούν στο να υποχωρήσει πιο γρήγορα το οίδημα, το οποίο κρατάει συνήθως λιγότερο από 4 εβδομάδες.

Η μέθοδος λιπογλυπτικής Βodyjet μας επιτρέπει, εκτός από την αφαίρεση λίπους και τη μεταφορά του σε άλλα σημεία του σώματος, με κλασικό παράδειγμα την αύξηση των γλουτών ή του στήθους.

H λιπογλυπτικη με την μέθοδο Bodyjet έχει και άλλα πλεονεκτήματα:

►Διορθώνει σημαντικά την κυτταρίτιδα που οφείλεται σε λιποίδημα,

►Βελτιώνει ανωμαλίες του λίπους, όπως οι λιποδυστροφίες ή προβλήματα που προκλήθηκαν από παλαιότερες λιποαναρροφήσης.

Προσθετική στήθους για το καλοκαίρι

Η αύξηση του στήθους δε χρειάζεται να είναι ούτε επώδυνη, ούτε να έχει μεγάλο χρόνο αποθεραπείας.

Η επέμβαση αυξητικής στήθους διενεργείται με μικρής διάρκειας αναισθησία, συνήθως χωρίς νοσηλεία στην κλινική. Η επιλογή του κατάλληλου ενθέματος σιλικόνης μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε το μαστό με βάση ακριβώς τις επιθυμίες της κάθε γυναίκας.

Με τις νεότερες τεχνικές Dual Plane και Subfacial και τη χρήση ανατομικών ενθεμάτων σιλικόνης γίνεται σημαντική ανόρθωση στήθους, χωρίς επιπλέον τομές.
Η επιστροφή στην εργασία και την καθημερινότητα είναι δυνατή  1 εβδομάδα μετά την επέμβαση και η γυμναστική επιτρέπεται 4 με 6 εβδομάδες μετά.
Όσον αφορά στην παραλία, λόγω του μετεγχειρητικού σουτιέν χρειάζεται 1 μήνας υπομονή. Οι τομές γίνονται  σε τέτοιο σημείο που γίνονται σχεδόν αόρατες μόλις 6 μήνες μετά.

Ανόρθωση στήθους για το καλοκαίρι

Εκτός από την αύξηση, η ανόρθωση των μαστών είναι επίσης μία επέμβαση με πολύ μικρή αποθεραπεία και μπορεί να γίνει άφοβα μέσα στο καλοκαίρι.

Η επέμβαση ανόρθωσης στήθους μπορεί να συνδυαστεί και με αυξητική στήθους. Αυτό είναι εφικτό με την προσθήκη λίπους ή ενθεμάτων σιλικόνης αν και συνήθως χρησιμοποιείται ο υπάρχον μαστός για να δημιουργηθεί το νέο σχήμα.

Η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι άμεση, μόλις 4-5 μέρες μετά ενώ το μπάνιο στη θάλασσα περίπου 3 με 4 εβδομάδες αργότερα.

Μίνι κoιλιοπλαστική για το καλοκαίρι

Για γυναίκες που έχουν τεκνοποιήσει, η μίνι κοιλιοπλαστική διορθώνει τη χαλάρωση στο κάτω τμήμα της κοιλιάς με πολύ μικρότερη αποθεραπεία και ουλές απ΄ ότι η κλασική κοιλιοπλαστική.

Ιδανικά, η επέμβαση συνδυάζεται με τη λιποαναρρόφηση για ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση του αποτελέσματος. Η ουλή είναι κρυμμένη χαμηλά κάτω από το ύψος του μαγιό και δεν είναι ορατή, γεγονός που μας επιτρέπει να γίνει η επέμβαση μέσα στο καλοκαίρι.

Η συνήθης αποθεραπεία είναι περίπου 3 εβδομάδες.

Ρινοπλαστική και καλοκαίρι, πάνε μαζί;

Υπάρχει ένα μύθος γύρω από τη ρινοπλαστική, ότι δεν πρέπει να γίνεται το καλοκαίρι. Αυτό σε κάθε περίπτωση δεν ισχύει, διότι ουδεμία επίδραση δεν έχουν ο ήλιος και θάλασσα στην αποθεραπεία μίας επέμβασης μύτης.

Ο μόνος περιορισμός είναι ότι απαγορεύονται τα γυαλιά ηλίου και οι βουτιές με το κεφάλι για 6 εβδομάδες.

Κατά τα άλλα η επέμβαση ούτε πονάει, ούτε έχει ουλές και έχει μία σχετικά γρήγορη αποκατάσταση, περίπου 10-12 ημέρες. Συνεπώς, μια ρινοπλαστική μπορεί άφοβα να γίνει μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες.

Βλεφαροπλαστική λίγο πριν τις διακοπές

Η πλέον κατάλληλη περίοδος για τη βλεφαροπλαστική είναι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο λόγος που παροτρύνουμε να γίνει η επέμβαση αυτή την περίοδο είναι ότι μπορεί κανείς να φοράει μεγάλα και σκούρα γυαλιά ηλίου, ώστε να κρύψει τις μελανιές των πρώτων ημερών.

Οι ουλές στα πάνω βλέφαρα δεν είναι εμφανείς μετά από 2 εβδομάδες, ενώ στα κάτω βλέφαρα χρειάζονται συνήθως περίπου 3-4 εβδομάδες για πλήρη ανάρρωση.

Τι δεν προτείνουμε για το καλοκαίρι

Θεωρητικά, όλες οι αισθητικές επεμβάσεις μπορούν να γίνουν χειμώνα-καλοκαίρι, ωστόσο εάν ο σκοπός είναι η τέλεια εμφάνιση τον Αύγουστο στην παραλία, καλό είναι να αποφύγει κανείς επεμβάσεις με μεγάλη αποθεραπεία λίγο πριν το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, η σμίκρυνση των μαστών, η εκτεταμένη κοιλιοπλαστική, επεμβάσεις που απαιτούν πολύπλοκες επιδέσεις όπως το ολικό λίφτινγκ προσώπου, καθώς και επεμβάσεις με ορατές ουλές που εκτίθενται στον ήλιο, καλό είναι να γίνονται χειμώνα, άνοιξη ή φθινόπωρο.

Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευθείτε τον ιατρό σας. Θα σας καθοδηγήσει ώστε να επιλέξετε την ιδανική, ασφαλέστερη περίοδο για την αισθητική επέμβαση που επιθυμείτε.

TAGS

8 Απαντήσεις

    1. Γενικότερα είναι πολλοί αυτοί που επιθυμούν να αφαιρέσουν ελιές μέσα ή πριν το καλοκαίρι, πιθανότατα με το σκεπτικό ότι ο ήλιος τις βλάπτει, ωστόσο δεν είναι κατάλληλη περίοδος για χειρουργική αφαίρεση, δεδομένου ότι η έκθεση της ουλής στον ήλιο μπορεί να δημιουργήσει δυσχρωμίες ή να καθυστερήσει την ωρίμανση της ουλής. Είναι προτιμότερο η αφαίρεση να γίνει από το φθινόπωρο.

  1. Έχω κάνει κοιλιοπλαστικη αρχές Ιούνη και είναι πραγματικά πολύ δύσκολο μέσα στο καλοκαίρι βέβαια πάω για μπάνιο αλλά δυσκολεύομαι φοβερά με τις κινήσεις μου συν το ότι ο κορσες που φοράω είναι απαραίτητος και επιδεινώνει τη ζέστη. Η καλύτερη εποχή για κοιλιοπλαστικη είναι αρχές Δεκεμβρίου.

    1. Η καλοκαιρινή περίοδος είναι σίγουρα πιο δυσκολη για επεμβάσεις όπως η κοιλιοπλαστικη, ωστόσο είναι για πολλές γυναίκες η μόνη περίοδος που μπορούν να βρουν χρόνο από τα παιδιά και τις δουλειές τους για να αναρρώσουν.

    1. Η αποθεραπεία εφόσον γίνει μόνο ανόρθωση και δε χρησιμοποιηθούν προθέσεις μαστών είναι περίπου 10-15 ημέρες και για βαριά εργασία 1 μήνας.

    1. Ναι το διάστημα 2-3 μηνών μετά την κοιλιοπλαστική είναι αρκετό για έχει προχωρήσει αρκετά η επούλωση για να ξεκινήσει κανείς τα μπάνια στη θάλασσα.

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..